Az igazi Mao

Kínai eseményeket és közéletet figyelő blog.

Facebook

Utolsó kommentek

Feedek


Legfrissebb hír, hogy a www.google.com oldal ellen a kínai netrendőrség bevetette klasszikus trükkjét, a DNS-gyorsítótár-mérgezést, az országokra szabott Google oldalak elvileg működnek, bár nekem most sikerült a sajátomat lelőnöm egy a www.google.hu-n jól irányzott "Tiananmen" kereséssel, de a https://www.google.hu még mindig működik. Tiananmennel együtt is.

Egyébként a kínai nagy tűzfalat felügyelő nyugatiak szerint GMail és Analytics sincsen (Google Docs/Drive máskor sem szokott elérhető lenni a szárazföldi Kínában). Ugyanazon a linken egyéb jótanácsok olvashatók mindazoknak, akik szeretnének a Google-lel keresni. A többi Kínában rekedt magyaroknak a https://duckduckgo.com oldalt ajánljuk. A gyorsítótár-mérgezés kiküszöbölésére a "flush dns cache" keresőszavak használata javasolt.

Ilyenkor az szokott lenni, hogy valami érdekes és a kínai állampolgárokat érintő dolog történt Kínában, amire jobb, ha meg sem próbálnak rákeresni az emberek, a Kínában második legtöbbet használt keresőmotor segítségével.

Egyébként meg your connection has timed out! :)

Címkék: cenzúra kongresszus kínai nagy tűzfal Google Kína KKP

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azigazimao.blog.hu/api/trackback/id/tr94899312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kbalazs · http://www.chinabiz.hu 2012.11.16. 03:33:35

Jó összefoglaló, még újat is mondott, a https-t még nem próbáltam.

Mint Kínában élő, pár személyes tapasztalatot megosztanék. A google.com, cn és hk szinte használhatatlan, de szerencsére szinte minden más nemzeti verzió zavarmentes, a .hu mellett én a .com.sg-t használom még sokat.

A Gmail nálam egy délután volt elérhetetlen, azóta rendben bejön ismét.
A Docs/Drive bő fél éve gond nélkül elérhető, régebben viszont elég hosszan le volt tiltva. Az Analyticset viszont eddig bármikor elértem amikor akartam, igaz azt nem nézem rendszeresen.

De fontos megjegyezni, hogy nem egy, egységes szűréssel dolgozik Kína, így teljesen általános, hogy az adott pillanatban eltér, hogy mi van blokkolva egy-egy városban. De nem csak attól függ, hogy hol vagyunk éppen, hanem az internet kapcsolattól, szolgáltatótól is. Ez utóbbira a legjobb példa mostanában a Gtalk. Szélessávon gyakorlatilag alig elérhető és akkor is rendszeren kidob, ugyanakkor mobil interneten gyakorlatilag folyamatosan bejön.
süti beállítások módosítása