Az igazi Mao

Kínai eseményeket és közéletet figyelő blog.

Facebook

Utolsó kommentek

Feedek


Utolsó kommentek:

sarahaltmann 2017.07.19. 16:11:03

Honnan sikerült megrendelni? És mennyi idő alatt érkezett meg?

Bejegyzés: Már kínaiul is kapható A Pál utcai fiúk

Measurer 2012.11.25. 14:54:49

Nemcsak a hozzá vezető útról, hanem magáról a kongresszusról is készültek felvételek. A hasonló technikával készült fotón jól felismerhetők a titkos önkényuralmi jelképek :DDD
news.xinhuanet.com/english/special/18cpcnc/2012-11/14/c_131972343.htm

Bejegyzés: Titkos felvétel a kongresszusról

Kom Szom-Ol · http://csollima.blog.hu 2012.11.25. 11:26:29

A kínai elvtársak sajnos letértek az útról. Szomorúsággal figyeljük mi ezt itt a (népi) Koreában.

Bízunk benne, hogy kínai elvtársaink végre megfogadják jótanácsainkat, és magukévá teszik végre a Dzsucse és a Songun eszmeiségét.

Bejegyzés: Titkos felvétel a kongresszusról

Medgar 2012.11.16. 10:18:25

@Professor Chaos: A fenti infografika pont te véleményed erősíti.

135x több ember "csak" 52,26x több GDP-t termel? Ez azt jelenti, hogy egy főre lebontva egy kínai csak a magyar GDP 38%-át termeli meg, illetve 27 KFC és 10 MC lenne Mo.-n. Igaz, hogy fajlagosan több BMW-t (1607) és Audit (2318) vásároltak, viszont Magyarországon egy főre 0,3 gépjármű jut, Kínában pedig 0,08.

Bejegyzés: Magyarország vs. Kína - Miért kell odafigyelnünk Kínára? 1. rész (infografika)

Nuuk 2012.11.16. 10:18:25

@Professor Chaos: A középosztály elég nagy létszámú (pontosabban a közelmúltban egy jelentős népréteg ugrotta meg a középosztály szintjét).

Egyébként két dolgot szoktam mindig mondani Kínával kapcsolatban: Nem igaz, hogy holnap már átvennék a világ fölötti korlátlan hatalmat, és Mao-zubbonyos hadosztályok fognak masírozni Washingtonban. De az olyan lehúzós cikkek is csak az érem egyik oldalát mutatják meg, mint amilyen közül egy ma kikerült a vv-re (ők amúgy is furcsán néznek a kínaiakra, a múltkor már "ázsiai világháborút" vizionáltak a szigetvita kapcsán).

Bejegyzés: Magyarország vs. Kína - Miért kell odafigyelnünk Kínára? 1. rész (infografika)

kbalazs · http://www.chinabiz.hu 2012.11.16. 03:33:35

Jó összefoglaló, még újat is mondott, a https-t még nem próbáltam.

Mint Kínában élő, pár személyes tapasztalatot megosztanék. A google.com, cn és hk szinte használhatatlan, de szerencsére szinte minden más nemzeti verzió zavarmentes, a .hu mellett én a .com.sg-t használom még sokat.

A Gmail nálam egy délután volt elérhetetlen, azóta rendben bejön ismét.
A Docs/Drive bő fél éve gond nélkül elérhető, régebben viszont elég hosszan le volt tiltva. Az Analyticset viszont eddig bármikor elértem amikor akartam, igaz azt nem nézem rendszeresen.

De fontos megjegyezni, hogy nem egy, egységes szűréssel dolgozik Kína, így teljesen általános, hogy az adott pillanatban eltér, hogy mi van blokkolva egy-egy városban. De nem csak attól függ, hogy hol vagyunk éppen, hanem az internet kapcsolattól, szolgáltatótól is. Ez utóbbira a legjobb példa mostanában a Gtalk. Szélessávon gyakorlatilag alig elérhető és akkor is rendszeren kidob, ugyanakkor mobil interneten gyakorlatilag folyamatosan bejön.

Bejegyzés: A KKP kongresszus blokkolta a Google-t

Professor Chaos 2012.11.15. 18:14:02

Nekem tanulságos, hajlamos voltam a Kínaikat csóró munkástömegnek gondolni, akiket pár kőgazdag korrupt párttikár és nagyvállalat szipolyoz. A számokat nézve viszont több lakosság arányában több kocsit vesznek és McDonaldsuk van mint nekünk. Vagyis egyénileg már Ők is gazdagabbak nálunk, Pech...

Bejegyzés: Magyarország vs. Kína - Miért kell odafigyelnünk Kínára? 1. rész (infografika)

dave86 2012.11.15. 17:04:32

Sajnos a válaszok nem állnak kapcsolatban a kérdéssel: nem tudtam meg, miért kéne figyelni Kínára. Azért, mert nagyobb? Egyáltalán ez a kérdés, hogy figyelni kell Kínára, releváns még 2012-ben?

Bejegyzés: Magyarország vs. Kína - Miért kell odafigyelnünk Kínára? 1. rész (infografika)

Budapesti Szeretkezési Vállalat 2012.11.12. 00:00:04

Én is megosztanék veled egy hasznos linket:

mek.oszk.hu/01500/01547/

A városi legenda pedig egy tükörfordítás. Magyarul úgy mondják: mendemonda.

Bejegyzés: A szingli szerelmes dala

gabcigirl 2012.11.11. 20:09:49

Ájcsingra ácsingózik:)))

Bejegyzés: A szingli szerelmes dala

blacklord 2012.11.09. 23:06:10

@A csótány is ember: Én voltam már Kínában, és garantálom neked, hogy ők nem fognak világvezető szerepbe kerülni. Elképesztő pazarlások mennek minden szinten, elborzasztó méretű korrupció mindenütt, és az egyetlen dolog, ami pályán tartja őket, az a kizsákmányolás (emberek és természeti erőforrások). De az internet révén egyre gyorsabban terjednek a nagy Fal ellenére is az infók, és az éhbérek megszünésével akkora feszültségek fognak napvilágra kerülni, hogy ihaj.
Nyilván nem a létező rendszerek legjobbika pl. mondjuk a demokrácia az USA-ban, de ezt nem érzelmi oldalról érdemes megítélni, hanem onnan, hogy mennyire hatékonyak különböző szemszögekből nézve. És ilyen téren pl. Svájc meg az Észak-európai államok szerintem elég meggyőzőek. Amint elnyomást hozol a rendszerbe, a dolog esetleges jellegéből következően szükségszerűen több pazarlás épül bele - ezért egy ilyen rendszer hosszú távon nem működhet jól.

Bejegyzés: Kína választ 2.: az érem „hardcore” oldala

A csótány is ember 2012.11.09. 22:38:36

@blacklord: szerintem szűklátókörűségre vall ha valaki azt gondolja, az egyetlen jó a mienk és mindenki arra kellene törekedjen, hogy olyan rendszere legyen, mint nekünk. Eléggé elképzelhetőnek tartanám, ha nem a nyugati világ termelné ki a következő társadalmi rendszer-generációt.

Bejegyzés: Kína választ 2.: az érem „hardcore” oldala

blacklord 2012.11.09. 22:34:46

@A csótány is ember: No, te is egy bátor ember vagy, amíg más f...ával verik a csalánt. Én szermély szerint nem örülnék neki, ha "más" irányba menne az ország, amiben élek, sőt. Mert nem vagyok egy idióta.

Bejegyzés: Kína választ 2.: az érem „hardcore” oldala

A csótány is ember 2012.11.09. 20:14:19

Azzal a mondattal nekem speciel semmi bajom sincs... lehet más irányba menni, sőt.

Bejegyzés: Kína választ 2.: az érem „hardcore” oldala

ShanghaiKid 2012.11.09. 13:49:23

@Styxx: Semmiben nem pragmatikusak. Imádnak köröket futni minden körül, ahelyett, hogy egyenesen megoldanának valamit. Európai logikát itt felejtsd el. Itt az a lényeg, ki van hatalomban. A szabályok úgyis kétértelműek, ha kellő mennyiségben csúszik a RMB az elvtársak zsebébe, akkor lehet, hogy feléd fog hajlani a törvény keze. Aztán az egyik alkesz helyi kisfőnök hoz egy idióta döntést, és aztán lehet betartani, vagy csúsztatni a zsét.
A legalsó szintű szabályok tök értelmetlenek. Ilyenek pl, hogy a kapuban le kell szállni a bicikliről, mikor átmész. Viszont a legalja munkát végző embereknek pont annyi dolga van, hogy egy-egy ilyen szabályt betarttasson. Ha pedig másra sincs gondja, akkor az szabály márpedig be lesz tartva és kész. Példa: az egyetem mellett van egy lakó rész, egész pofás. Egy kiskapun lehet bejutni. Mennék be, őr megállít, hogy külföldiek nem. Mondom miért? Mert veszélyesek, Pekingben is most erőszakolt egy angol egy kínait. Mondom és, akkor én is erőszakolni fogok? Nem, de ez a szabály. 5 után bemehetsz. Hogyhogy? Akkor már nincs itt őr. Jól kicsesztek velem, én akkor is csak munkaidőben vagyok hajlandó kínai nőket erőszakolni. Sötétben minek, azt mindenki tud.
Na ennek az őrnek két dologra kell figyelnie: biciklirő szájjá le, meg a kűfődi nem mehet be, mert 5 előtt az veszélyes. Néha kissé fárasztóak.
Na, nem sikerült valami összeszedettre ez a hozzászólás, de remélem a lényeget ki tudod hámozni.

Bejegyzés: Elkezdődött a KKP Pártkongresszus

Styxx 2012.11.08. 17:05:51

@ShanghaiKid:
Én hiszek neked, hogy kinn élsz (ill pont leszuarom, ha az az életcélod, hogy becsapsz:-)) ezek szerint bizonys dolgokban nagyon pragmatikusak/ racionálisak, másban meg kövektezetlenül sötétek, mint a példádból is kitűnik?

Bejegyzés: Elkezdődött a KKP Pártkongresszus

dudero 2012.11.08. 16:48:54

@qwertzu: késekkel is remekül lehet üzeneteket célba juttatni..

Bejegyzés: Elkezdődött a KKP Pártkongresszus